Pride i en annen form enn planlagt

Juni var den internasjonale Pride-måneden. Meningen var å markere Pride gjennom en stor markering, men masseskyting mot homofile gjorde at årets festival måtte gjennomføres i en helt annen drakt.
Bilde

Politiets Fellesforbund hadde gjennom både lokalt og sentralt arbeid gjort alt som skulle til for at årets store Pride-markering i Oslo ble nok et vellykket arrangement, hvor Politiets Fellesforbund også i år skulle markere seg ved å heie på mangfold, vise solidaritet og samhold. Politiets Fellesforbund oppfordret medlemmene til å være til stede og delta under lokale aktiviteter og arrangementer. Politiets Fellesforbund bidro med personell på Unio Stand i Pride park, give-aways på Politiets stand, deltakelse på Politihøgskolen og Unio-arangementer. I tillegg trykket forbundet opp t-skjorter, sponset frokost og planla å delta i toget med alle våre kollegaer.

Så skjedde det grufulle. Masseskytingen utenfor London Pub satte en stopper for paraden. Alle Pride-aktiviteter, frokost, standsaktivitet og selve paraden ble naturlig nok avlyst. Det som skulle være tidenes feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, ble en sorgtung dag.

Etter terrorangrepet frarådet politiet å gjennomføre markeringer, inntil trusselsituasjonen var mer kartlagt. Det ble videre besluttet at det måtte gjennomføres lokale trusselvurderinger i det enkelte politidistrikt. I Oslo ble det gjennomført en minnemarkering 10. september.

Hør hva forbundsleder Unn Alma Skatvold sa i forbindelse med årets Pride, før den tragiske hendelsen fant sted: